Не разполагам с документ, но знам, че от няколко месеца служебното

...
Не разполагам с документ, но знам, че от няколко месеца служебното
Коментари Харесай

Бивш министър: Ако се стартира проектът за Струма от 2017 г., няма да получим европейско финансиране

" Не разполагам с документ, само че знам, че от няколко месеца служебното държавно управление се пробва да заобиколи европейските правила, включително българското законодателство, пробвайки се да избави една процедура, която е изтекла ", коментира бившият министър на околната среда и водите на България в " Денят ON AIR ".

" Проектът е на ГЕРБ от 2017 година. Едното от трасетата би трябвало да минава през дефилето, а другото да се качи по скатовете на Пирин. То изтече през октомври предходната година, тъй като отминалостта му е 5 години от влизането му в действие. Служебното държавно управление споделя, че като има правосъдна процедура и е приключила през май 2018 година, надали не в този момент май месец изтичат тези 5 години ", добави Сандов.

По думи на Сандов сега няма пари за правата, защото те са били отклонени. " Има една част от плана, която е обвързвана с обезопасяването на трасето. По време на нашето държавно управление направихме по този начин, че извадихме най-същественото - поставянето на колчетата ", сподели гостът пред Bulgaria ON AIR.

Според него в момента се готвят строителни действия.  " Надявам се служебното държавно управление да се вслуша в това, което споделя Европейска комисия. Ако започва този план, по метода по който е, с изпълнителя, очакван от държавното управление на ГЕРБ, то сигурно няма да получим европейско финансиране по въпроса ", безапелационен е Сандов.

" 2004 трябваше да пускаме автомагистрала " Струма ", това не се случи, тъй като постоянно България се пробва да заобиколи европейските закони по въпроса ", акцентира някогашният министър.

На въпрос дали ще връщаме пари, Сандов отговори, че на процедура може да се случи: " Ако ние решим да не се съобразим, става въпрос за доста милиони,  подготвени сме да хвърляме европейските средства в канала и да вадим от държавния бюджет за финансиране на права, която е отвън европейските правила. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР